escalada

Gata cu viata obisnuita de zi cu zi, cel putin 1 saptamana. De ce? Iti oferim posibilitatea sa intri in taramul aventurii, sa fii actorul principal al catorva sporturi extreme, potrivite varstei, pe care poate le-ai vazut la televizor sau despre care ai citit in reviste sau poate chiar ti-au fost povestite de prieteni. Ce spui? Aventura incepe cu noi, cei de la Tolba cu educatie, care-ti vor deschide o noua fila din cartea vietii, unde aventura se imbina cu responsabilitatea.

Deschidem Tolba si-ti oferim:

  • Canyoning

Canioanele ideale pentru canyoning se prezinta sub forma unor vai adanci si stramte taiate in masive roci calcaroase (si nu numai) de puterea eroziva a apei. Parcurgerea unui canion implica deseori rapeluri prin cascade (vezi mai jos ce inseamna rapelul), sarituri in bazine adanci sau parcurgerea inot a marmitelor. Noi te vom purta prin canionul din Valea Marii de la poalele Muntelui Retezatul Mic, unde vom trece prin cascade de 6, 12, 15 si 35 m.

Echipamentul utilizat in canyoning si care va fi pus la dispozitia fiecarui participant include: corzi statice, hamuri, carabiniere, coboratoare, costume de neopren, incaltaminte de neopren, casti. Instructorii nostri vor fi alaturi si vor avea grija sa faca activitatea cat mai frumoasa si foarte sigura pentru fiecare participant.

  • Escaladă pe stanca sau pe panou artificial

Escalada inseamna catararea pe un perete de stanca (naturala) sau un panou (artificial) folosind doar propriile forte. Catararea pe stanca se poate face folosind crapaturile din munte, sau orice alte imperfectiuni ale rocilor, iar pe un panou artificial se face prin intermediul prizelor, de diferite forme, pozitionate la anumite distante, amplaste strategic in functie de dificultatea traseului.

Echipamentul pentru escalada este inclus pentru fiecare participant: coarda, incaltaminte –espadrile pentru catarare, ham (scaun), carabiniere, bucle, casca si saculetul de magneziu.

  • Speologie

Motive pentru care ai dori sa explorezi o pestera: sa ajungi intr-un loc plin de necunoscut, sa te minunezi de formele unice pe care doar intr-o pestera le poti gasi: stalactite, stalagmite si de alte formatiuni; sa fotografiezi dovezile vii ale existentei pesterilor; sa dai de adrenalina prin urcari si coborari pe corzi, prin traversarea unor pasaje inguste, etc.

Noi vom cerceta 2 pesteri necunoscute turistului obisnuit, situate in Masivul Retezatul Mic. Vom invata cum sa ne comportam in pestera, cum sa ocrotim o pestera si bineinteles toate acestea in timp ce vom observa minunatiile ascunse in subteran, dezvaluite si explicate de ghizii nostri minunati. Vei avea ocazia sa vezi ramasitele primului locuitor ai subteranului, Ursus Spelaeus.

  • Rapel

Rapelul reprezinta coborarea prin alunecare de-a lungul unei corzi, a unor pereti verticali, stanci, poduri, cladiri, pesteri, pereti artificiali. Spre deosebire de escalada, in acest sport se pune accent pe coborare, nu pe urcare. Rapelul intareste muschii si imbunatateste conditia fizica, dar in acelasi timp, iti dezvolta capacitatea de a-ti coordona si stapani corpul.

Vom face rapel atat in cascada, cat si pe perete artificial.

  • Tiroliana

Tiroliana sau mai corect spus traversarea tiroliana este o activitate cel mai des folosita pentru distractie si presupune coborarea cu ajutorul unui scripete suspendat de un cablu din otel, legat intre 2 puncte fixe. Participantul este legat de scripele cu ajutorul unor hamuri si cu ajutorul fortei gravitationale sistemul da posibilitatea practicantului sa traverseze toata lungimea cablului inclinat, pornind de la capatul superior pana la cel inferior. Instructorii vor supraveghea si ghida fiecare participant si garantam, odata ce ai facut o traversare, vei reveni la rand pentru alta tura si inca o tura.

Vom avea 2 locatii pentru tiroliene. Tiroliana in canionul Valea Marii si tiroliana din cadrul Complexului Casa de Vis, cea mai lunga din tara in acest moment, de 315 m lungime.

Foarte important!

Echipamentul va fi furnizat de catre noi. Fiecare participant trebuie sa aiba un echipament sportiv, recomandat in drumetii si incaltaminte adecvata.

Pentru ziua de speologie, fiecare participant trebuie sa aiba o lanterna frontala.

Toate acestea vor fi posibile doar alaturi de echipa Transilvania Adventure:
http://transilvaniadventure.ro/despre-noi/

Conform programului Tolbei cu educatie

Illdy© Investin Edu 2019. All Rights Reserved.