Before

Va povestim joi, 20 martie, ora 12:30, cu ocazia Zilei Internationale a Povestitului!

Nu, nu va fi vorba despre noi, va fi vorba despre zmei si balauri, despre lupta dintre bine si rau, despre cum povestile pot fi inventate si reinventate.

Veniti sa ii ascultati povestind pe actorii de la Teatrul I.D. Sarbu, sa va inspirati pentru cand va veti face voi singuri povestea si poate anul viitor ne-o spuneti si noua!

Afis ziua internationala a cititului

https://www.youtube.com/watch?v=NFO8obriUCg/

After

Si, iata ca pe 20 martie 2014, in jurul orei 12:30, la Muzeul Mineritului, au aparut, din Tolba cu educatie, basmele mult asteptate, trei la număr. Balaurul cu sapte capete, Zmeul si Balaurul, Greuceanu si-au ales povestitorii, cei doi actori naratori Mihai Sima si Mihai Alexandru, de la Teatrul Dramatic I.D. Sarbu din Petrosani si asa am pornit timp de 40 de minute in indragita aventura pe taramul imaginatiei.

Copiii prezenti, aproape dezamagiti, la inceput, ca nu exista si la noi dragoni, ca fiinte supranaturale, in basme si povesti, au fost cuceriti, atat de balaurul cu sapte capete, de cei trei zmei, de voinicia lui Greuceanu si a unui pui verde de ruman, cat si de un balaur cu un singur cap, bun cum nu s-ar fi crezut si de un zmeu posac si la fel de rau cum era de asteptat.

Puteti descoperi povestea Zmeul si Balaurul accesand linkul de mai jos:

Zmeul si Balaurul la Tolba cu educatie

Speram ca acest eveniment sa deschida apetitul pentru poveste, cultura si educatie, iar, pe viitor, sa existe o cat mai mare participare a elevilor din Valea Jiului la evenimente de această natura, menite sa le dezvolte atat latura creativa cat si imaginatia, sa transmita dorinta de cunoastere prin intermediul cartilor.

Le multumim actorilor si Muzeului Mineritului, copiilor si parintilor prezenti.

http://www.youtube.com/watch?v=ZsSiCYhArf4/

Fotografii de Klu Photography

http://www.kluphotography.ro/

 

Illdy© Investin Edu 2020. All Rights Reserved.